DNS adresleri internet servis sağlayıcısından otomatik olarak istemcilere verilir. Fakat bazı durumlarda dns adresi isteğe bağlı olarak getirilir. Daha çok sabit ip adresi olan web servislerinin kendilerina ait bir dnsleri bulunur ve internet üzerindeki tüm web sitesi adreslerinin DNS sunucuları farklıdır.
Bir istemci (bilgisayar) internete bağlanırken, servis sağlayıcısından aldığı DNS adresini hafızasında tutar. Hafızasına aldığı bu DNS adresi için tekrar servis sağlayıcısından DNS adresi talebinde bulunmaz ama bazen bu hafızadaki DNS sunucu adresleri geçerliliğini kaybeder veya ilgili web sitesi DNS değiştirebilir. Her ne kadar DNS problemleri farklı yollarla da gelişmiş olabilse de genel anlamda bir web sitesine erişim problemi ya bilgisayarın daha önceden aldığı DNS adresinin geçerliliğini kaybetmesinden veya bağlanılmak istenen web sitesinin DNS adresini değiştirmesinden kaynaklanmaktadır.
Programsız DNS Önbellek Temizleme
Başlat > Çalıştır (veya windows+r) menüsünü tıkladıktan sonra ekrandaki kutucuğa cmd yazıyoruz. Gelen msdos komut ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazıyoruz. Komutu yazdıktan sonra Enter tuşuna basıyoruz:
- ipconfig /flushdns
- ipconfig /release
- ipconfig /renew
- exit
Geri bildirim: 2014 Twitter Giriş DNS Ayarları VPS ile Giriş Twitter Cep Telefonu / Bilgisalar ve DNS Ayarları - Mustafa Köksal | @mustafakoksal21
Google Chrome da Dns Cache (Önbellek) nasıl temizlenir, boşaltılır? |